Så fungerar det

Med vår sökfunktion kan du snabbt och enkelt hitta den rätta skolan för dig eller ditt barn. Du kan till exempel hitta en skola som ligger geografiskt nära, den populäraste skolan eller undersöka faktorer som hur skolorna hanterar mobbning eller något annat som är viktigt för just er. Vi har gjort sökningen så bred som möjligt för att just du ska hitta rätt skola.

Så här gör du:

För att hitta rätt skola och läsa omdömen:

1. Sök efter skola eller område i sökfältet. Om du vill byta mellan grundskolor eller gymnasieskolor, klicka på respektive flik.

2. I sökresultatet får du en översikt över skolor som matchar din sökning. Du kan sortera skolorna efter skolnamn, popularitet eller område. Söker du via dator, får du en översikt både via en lista och karta. Klicka på den skola som du är intresserad av.

3. På skolans sida, får du information om skolan och kan läsa omdömen från andra elever och föräldrar. Här finns både samlade betyg och enskilda omdömen. Du kan sortera deras omdömen i sorteringsmenyn.

4. Vill du själv ge betyg? Följ instruktionerna nedan.

För att ge ett omdöme:

1. Börja med att skapa ett konto hos oss. Det gör du enkelt genom att klicka på " Logga in" och fylla i dina uppgifter. Därefter får du ett mail med tydliga instruktioner.

2. Sök sedan efter din skola för att ge betyg (se instruktioner ovan).

3. På skolsidan, klicka på " Ge betyg ". Då får du möjligheten att ge betyg för respektive kategori samt ge en mer konkret åsikt.

4. Med konto hos oss kan du även gilla och anmäla andra kommentarer.

Har du fler frågor?

Vi arbetar aktivt för att förbättra vår plattform. Hör av dig till oss om du har synpunkter eller frågor: info@skolrek.se